Joker Mobil • Logo
Bulevar Oslobođenja 102,

Tc Merkator II sprat.

065 30 40 970
office@jokrmobile.rs
Blog • Naslovna fotografija

Joker Mobil

Kako čitati i razumeti ocene telefona A/A+/B/C • Joker Mobil

Kako čitati i razumeti ocene telefona A/A+/B/C

Kada odlučite da kupite polovni telefon, često se susrećete sa različitim ocenama koje opisuju njegovo stanje. Ove ocene, poput A, A+, B i C, igraju ključnu ulogu u vašoj odluci. Ali šta tačno one znače? U ovom blogu, detaljno ćemo objasniti svaku ocenu kako biste mogli doneti ispravnu odluku prilikom vaše sledeće kupovine.

Ove ocene su klasifikacija kvaliteta obnovljenog proizvoda u pogledu njegovog kozmetičkog stanja. Takođe se mogu nazvati kozmetičke ocene ili ocene obnove.

Ocena obnovljenog proizvoda uglavnom zavisi od tri faktora:

Koliko kozmetičkih nepravilnosti imaju (npr. ogrebotine, tragovi upotrebe i drugi znaci)?
Koliko je proizvod korišćen od strane prethodnog vlasnika?
U kakvom pakovanju dolazi?

Ocene obnovljenih proizvoda su dizajnirane da vam daju bolju ideju šta možete očekivati od obnovljenog proizvoda. Ocena vam pruža što više informacija kako biste bili sigurni u svoju kupovinu.

1. Ocena A+: Ocena A+ obično se odnosi na telefone koji su skoro kao novi. Ovi telefoni imaju izuzetno male ili gotovo neprimetne znake korišćenja. Imaju otključanu mrežu, sa otključanim PIN, Touch ID i iCloud (FMI), i potpuno su funkcionalni. Svi podaci su obrisani, a telefon je prošao stroge elektronske testove.

2. Ocena A: Telefoni sa ocenom A su visokokvalitetni uređaji sa minimalnim znacima korišćenja. Nemaju pukotine ili oštećenja, mreža je otključana, otključani su PIN, Touch ID i iCloud (FMI), potpuno su funkcionalni, podaci su obrisani, i prošli su elektronski test koji osigurava da su unutrašnji delovi potpuno funkcionalni.

3. Ocena B: Ocena B označava telefone visokog kvaliteta sa umerenim znacima korišćenja. Nemaju pukotine, udubljenja, ni teške ogrebotine. Osim toga, imaju iste karakteristike kao i ocena A: mreža je otključana, otključani su PIN, Touch ID i iCloud, potpuno funkcionalni, obrisani podaci, i prošli su elektronski test.

4. Ocena C: Ocena C se dodeljuje telefonima visokog kvaliteta sa umerenim do teškim znacima korišćenja. Kao i kod prethodnih ocena, ovi telefoni nemaju pukotine ili udubljenja. Oni imaju otključanu mrežu, sa otključanim PIN, Touch ID i iCloud, ključne funkcije su testirane i rade, podaci su obrisani, i prošli su elektronski test.

U svetu obnovljene tehnologije, svaki uređaj nosi priču o prošlosti, ali i obećanje održive budućnosti.

Razumevanje ovih ocena vam pomaže da donesete pravu odluku prilikom kupovine polovnog telefona. Bilo da tražite skoro nov telefon (A+) ili nešto povoljnije ali i dalje pouzdano (B ili C), važno je znati šta svaka ocena predstavlja. Ako se nalazite u potrazi za pouzdanim polovnim telefonima, Joker Mobil nudi širok izbor uređaja sa različitim ocenama, pružajući vam priliku da izaberete najbolje za vaše potrebe i budžet. Sa razumevanjem ovih ocena, spremni ste da napravite informisani izbor i pronađete telefon koji savršeno odgovara vašim zahtevima.

Tvoj tehnološki kompas

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter i postani deo zajednice koja prva saznaje o ekskluzivnim ponudama, inovacijama i ekspertskim savetima koje Joker Mobil nud. Budi u toku sa najnovijim modelima, dodatnom opremom i savetima za odabir tehnologije koja će ti najbolje odgovarati. Budi korak ispred i pretvori svoj digitalni svet u prostor koji radi za tebe, a ne obrnuto.